woensdag 6 november 2013

Filorga - Merk Review

Filorga

 
Intro:
 
Filorga is een relatief jong & nieuw Frans cosmeceutisch (hoge graad actieve stoffen) merk. Ondanks het merk (voorlopig?) waarschijnlijk nog maar bij weinigen een belletje doet rinkelen heeft het toch heel wat in zijn mars.
Filorga heeft 3 takken: huidverzorgingsproducten voor thuis gebruik, huidverzorgingsproducten voor de huidspecialist & een gamma voor de dermatologen.
 
Filorga is vooral bekend omdat zij de grondleggers zijn van de mesotherapie: actieve stoffen zoals vitaminen, mineralen, anti-oxidanten, etc. worden in de huid geïnjecteerd via kleine (pijnloze) naaldjes. De actieve stoffen in deze mesotherapie gaan onder de naam 'NCTF - complex'. Dit NCTF complex kunnen we dan ook terug vinden in bijna alle verzorgingsproducten voor thuisgebruik.
NCTF - complex staat dus voor: 53 actieve ingrediënten die als doel hebben de huid te revitaliseren.
Bovendien bevatten veel producten, naast het NCTF - complex, ook een hoeveelheid hyaluronzuur dat de huid zal hydrateren alsook wat meer volume geven.
 
De producten bevatten geen chemische geurstoffen, maar hebben toch een aangename en neutrale geur. Bovendien zijn de texturen geschikt voor alle huidtypes en zullen de producten geen puistjes veroorzaken.  De producten zijn ook ideaal voor de gevoelige huidtypes tot zeer gevoelige huidtypes (met uitzondering van Meso + & Age-peel).
Maar zoals altijd: iedere huid is anders en een enkeling kan altijd reageren op bepaalde producten of stoffen.

 
Amaaiiii?
 
De kracht van Filorga zit hem in zijn eenvoud & efficiëntie (en betaalbaarheid). Geen 30 verschillende dagcrèmes, geen 20 serums maar wel een beperkt gamma van een 10-tal producten. Waarom zouden we bijvoorbeeld 5 verschillende reinigers nodig hebben aangezien 1 goede meer dan voldoende is?
 
 
Een greep uit het gamma :
 
Filorga Foam Cleanser: Deze G E W E L D I G E reiniger is een mousse, geschikt voor elk huidtype, zal make-up verwijderen zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten! Integendeel, het zal de huid extra hydrateren dankzij de toevoeging van hyaluronzuur. Deze reiniger is as good as it gets.  
 
Filorga Meso+ Serum: Dit fluweelzachte dag & nacht serum bevat retinol, een voorloper van vitamine A zuur, en zoals je wel zal merken in deze blog zou iedereen retinol of vitamine zuur moeten gebruiken. Als mensen mij vragen wat retinol doet zeg ik altijd: 'wat doet het niet?'. Rimpels verminderen, puistjes verminderen, huidtextuur verfijnen, hydro-lipo balans herstellen, etc.! Normaal gezien zijn retinol producten niet geschikt tijdens de zomer maanden alsnog voor de gevoelige huidjes, maar deze serum bevat ingekapselde time - released retinol waardoor deze geschikt is voor alle huidtypes. Dringt snel in de huid.
 
Opgelet: Ondanks de ingekapselde time - released retinol kunnen sommige (zeer) gevoelige huidtypes toch niet prettig reageren op dit product, daarom geef ik het advies voor de gevoelige huidtypes om het product op te bouwen: 3 x per week gedurende enkele weken en zo traag opbouwen tot dagelijks gebruik.
 
Filorga Time Filler dag & nacht crème: Deze dag- & nacht verzorging gaat inwerken op de lijntjes alsook de huid terug wat meer volume geven. De gel achtige textuur dringt snel in en geeft de huid een zijdezacht gevoel.
 
Ook beschikbaar in Time Filler Mat: ideaal voor de vettere huidtypes, buiten de vanboven vermelde eigenschappen zal deze verzorging ook de poriën minder zichtbaar maken en het blinken van de huid tegen gaan.
 
Filorga Sleep Recover: Paar wijntjes teveel op? Drukke levensstijl? of gewoon een feestbeest? Deze nachtverzorging zal alle tekeningen van vermoeidheid doen smelten als sneeuw voor de zon. En het leuke? Het werkt echt! Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat je na 2 weken gebruik nog geen resultaat ziet, maar na een maand of twee zijn de resultaten verbluffend. Heb je echt een droge huid dan zal deze nachtverzorging niet goed genoeg zijn, gebruik daarom nog een hydraterend serum onder deze nachtverzorging.Voor mij nog een gin tonic aub!
 
Filorga Meso C: Help! Ik heb een date! Iedereen, maar dan ook iedereen zou deze kuur moeten hebben staan in zijn badkamer. De set bevat 3 flesjes, één voor elke week, en is te gebruiken als serum/kuur 's ochtends. Personen die een belangrijke afspraak hebben, een trouw of zelfs ziek zijn geweest en daardoor een vale teint hebben,...iedereen kan baten met dit Super product (ja S!). Meso C bevat een hoge concentratie aan vitamine C die de teint zullen ophelderen en dus die fel begeerde 'eclat' geven zoals weleer. Aan te raden als kuur van 3 weken, maar kan ook voor aparte dagen gebruikt worden.
En neen, een citroen uitpersen en op je huid wrijven gaat niet hetzelfde resultaat geven. ;)
 
Tip: Plaats de flesjes tijdens niet gebruik in de koelkast, zo zullen de actieven langer actief blijven.
 
 
Voor een overzicht van alle producten: www.filorga.com, www.iciparisxl.be, www.iu.be, of bij de betere apotheek.
 
 
Kopen?
 
Kopen! De producten hebben allemaal een aangename textuur, hebben een aangename geur ondanks ze niet geparfumeerd zijn, actieve ingrediënten die onafhankelijk en wetenschappelijk bewezen zijn & de prijs... die valt ook goed mee!
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten