woensdag 11 september 2013

Salicylzuur - Ingrediënt Review

Salicylzuur


Intro:

Salicylzuur is een BHA (Beta Hydroxy Acid) en kan in tegenstelling tot AHA (Alpha Hydroxy Acid) tot diep in de poriën dringen om van in uw poriën de huid te reinigen en exfoliëren.
Bovendien vergt een BHA een hogere pH waarde waardoor het veel milder is dan de meeste AHA's.
Ideaal bevat een Salicylzuur houdend product 2% Salicylzuur.
Salicylzuur is ook veilig te gebruiken tijdens de warmere (zomer)dagen waardoor dit ingrediënt eigenlijk dag in, dag uit kan gebruikt worden.
Naast een dieptereiniging van de poriën werkt Salicylzuur ook ontstekingswerend, ideaal voor mensen met neiging tot acne of onzuiverheden.

De keerzijde:

Veel producten met Salicylzuur hebben een te hoge pH waarde waardoor het ingrediënt zijn optimale werking niet kan doen. Ook is de concentratie van dit ingrediënt vaak bedroevend in cosmetica, waardoor resultaten minimaal zijn.
Hoe kan je dan weten of jouw product voldoet aan deze eisen? Moeilijk, tenzij je het begint te testen met pH strips.

Werking:

Salicylzuur werkt diep in de poriën en zorgt voor een: exfoliërende, ontstekingswerende en zuiverende werking.

Voor wie?:

Iedereen die last heeft van puistjes, zwarte puntjes, occasionele ontstekingen en/of een onzuivere huid.

Hoe te gebruiken?:

Salicylzuur bevattende cosmetica bestaat in vele vormen: reinigers, lotions, serums en zelfs crèmes.
De meest efficiënte toepassingswijze vind ik persoonlijk als lotion en/of serum.
Je kan Salicylzuur bevattende producten gebruiken tot 2 x per dag.

Opmerkingen:

- Salicylzuur bevattende cosmetica gebruiken dit soms ook in combinatie met Aha's (zoals gylcolzuur): ideale combinatie, maar gebruik dit dan maar 1 x per dag, bij voorkeur 's avonds.

- Consumenten geven vaak de voorkeur aan Tea Tree Oil omdat dit een 'natuurlijk' ingrediënt is. Don't jump on the hype, Tea Tree Oil heeft pas een efficiënte werking vanaf 20%.

Voorbeelden van Producten:

- Clinique Lotion (1 - 4), onderdeel van het Clinique 3 stappen plan.

- La Roche Posay, Effaclar Duo






dinsdag 10 september 2013

Clarasonic Skin Cleansing - Review

Clarasonic Skin Cleansing

 
 
Na enkele jaren valt nu ook België voor het van origine Amerikaanse Clarasonic Skin Cleansing brush (Eigendom van L'oreal), en dat heeft dan ook zijn redenen!
 
Intro:
 
Als u zich dagelijks doucht, gebruikt u ook een douchegel voor uw lichaam. Waarom gebruikt u dan geen aangepaste reiniger voor uw gelaat, terwijl deze zich veel meer blootstelt aan alles dat slecht is?
 
Water bevat kalk, kalk droogt uit! Anders had u geen kuisproducten nodig om uw douche terug streep vrij te krijgen!
 
Reinigen is en blijft het belangrijkste verzorgingsritueel. Recentelijk is nog bewezen dat iemand die zijn make-up gedurende x aantal dagen niet grondig verwijdert (met behulp van een aangepaste reiniger) er tot een 20% ouder voorkomen heeft dan iemand die dat wel doet! Reinigen dus maar!
 
Wat is nu het probleem? Een juiste reiniger vinden in het walhalla van keuzes: melk, gel, mousse,....
De meeste reinigers bevatten SLS's (Sodium Laureth Sulfate), deze zorgen voor het verwijderen van de vuiligheden (make-up, pollutie,...). Jammerlijk aan het gebruik van SLS's is het verwijderen van uw huideigen beschermde barrière die een natuurlijke bescherming en hydratie aan de huid voorziet. Hebt u soms last van een trekkerige huid na het reinigen met een aangepaste reiniger? Dan hebt u de verkeerde reiniger!
 
Men stelt voor:
Droge huid: Melk
gemengde huid: Mousse
Vette huid: gel
 
Ik stel voor om deze middeleeuwse voorstellen te bannen. Hoe meer uw product schuimt, des te agressiever deze is voor uw huid door het gebruik van de schuimmakers. Desalniettemin zijn er efficiënte schuimende reinigers voor uw huid dankzij de toevoeging van hydraterende ingrediënten zoals Hyaluronzuur.
Ik zou werkelijk een boek kunnen schrijven over het gebruik van reinigers, maar één ding is een feit: Gebruikt u een verkeerde reiniger dan zal de rest van uw, al dan niet dure, cosmetica geen nut hebben! Uw kostbare huid heeft namelijk 12 uur de tijd nodig om zichzelf te herstellen van uw verkeerde reiniging...resultaat: al de aandacht gaat naar het herstel van uw huidbarrière en niet naar de opname van uw komend verzoringsritueel.
 
Wat is dan een goede reiniger? Daar is jammer genoeg geen sluitend antwoord op, het is een beetje trial & error. Hebt u geen trekkerig gevoel na uw reiniging? Dan hebt u de juiste reiniger gevonden, koester hem dan ook!
 

Advies:
 
- Mensen met een vette/acne huid hebben vaak de neiging om een 'uitdrogende' reiniger te gebruiken. DOE DIT NOOIT! Een uitgedroogde/trekkerige huid zorgt voor een stimulatie van uw talgproductie wat resulteert in meer sebum/puistjes.
 
- Reinig uw huid 2 x per dag: 's morgens & 's avonds!
 
- Persoonlijke favorieten zijn: Filorga reinigingsmousse (bevat hyaluronzuur), Biotherm D-Sensitive Cleanser & MD Forte Cleanser II (bevat glycolzuur, voor een natuurlijke exfoliatie van de huid)
 
De magie van Clarasonic:
 
De Clarasonic Cleansing brush gebruikt, net als sommige tandenborstels, de sonische werking om uw huid diep en grondig te reinigen. Met 300 rotaties per seconden krijgt u niet alleen een grondige dieptereiniging van uw huid, het zorgt ook voor een exfoliatie van uw huid waardoor de rest van uw verzorgingsproducten dieper in uw huid kunnen penetreren en dus ook werken. Scrubben is vanaf verleden tijd!
Ik ga er geen doekjes om winden, de resultaten zijn (snel) verbluffend: uw huid gaat meer stralen, u gaat terug een babyvelletje krijgen alsook couperose en acne gaan verminderen!
 

 
Gebruik:
 
Verdeel een beetje van uw reinigingsproduct op uw huid en masseer gedurende de aanbevolen tijd uw huid met de Clarasonic Cleansing Brush.
 
Er zijn verschillende koppen ter beschikking: normale huid, gevoelige huid, vette huid, alsook een Clarasonic voor uw lichaam!
 
Gebruik elke 3 maanden een verse, nieuwe kop (apart te koop).
 
Opmerkingen:
 
Zelf gebruik ik dit onmisbaar beauty gadget al ruim 2 jaar. Ik ben er snel verliefd op geworden, al moet ik toegeven dat dagelijks gebruik zorgt voor een enkele ontsteking (beetje contradictorisch, I know). Gebruik daarom de Clarasonic Cleasning Brush, 1 x dag om de andere dag!